Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ψυγείο στο δρόμο έβγαλε εστιατόριο, για να σιτιστούν οι άποροι

Iδιοκτήτρια εστιατορίου στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σ' όλο τον κόσμο.
Είδαμε πρόσφατα σε σχετικό άρθρο (Χάνεται το 1/3 των τροφίμων σε όλο τον κόσμο!) πόσα τρόφιμα καταλήγουν ακόμα στον κάδο απορριμάτων ενώ θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε στομάχια ανθρώπων που πεινούν.


Ωστόσο μια ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Ινδία, όταν είδε άστεγη γυναίκα να τρώει από τα σκουπίδια, ήξερε ότι πρέπει να κάνει κάτι. Έτσι η Minu Pauline είχε μια λαμπρή ιδέα. Συνειδητοποιώντας ότι το εστιατόριό της, το Pappadavada, έχει πολλά τρόφιμα που περισσεύουν καθημερινά αποφάσισε να βάλει ένα ψυγείο έξω στο δρόμο, ώστε οι άστεγοι να μπορούν να παίρνουν και να τρώνε ό,τι θέλουν. Είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και ο καθένας είναι ελεύθερος να το χρησιμοποιήσει. Το ψυγείο λαμβάνει τακτικά δωρεές από άλλα εστιατόρια και ανθρώπους, και η Pauline η ίδια αφήνει περίπου 75-80 μερίδες φαγητού ημερησίως.

«Τα χρήματα είναι δικά σας, αλλά οι πόροι ανήκουν στην κοινωνία. Εάν σπαταλάτε τα χρήματά σας τότε σπαταλάτε τους πόρους της κοινωνίας», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε ολόκληρο τον κόσμο η γυναίκα και το πέτυχε απόλυτα, αφού η κίνηση της έγινε viral.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...